Предстои подобрение на времето.

Днес времето ще остане неустойчиво. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По-значителни ще бъдат явленията около планините и най-вече в Източна България. Температурите ще достигнат 25 до около 30 градуса след обяд.

През нощта краткотрайни валежи с гръмотевици са възможни в централните части на Северна България и Стара Планина. Ще се появи вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат от 12 до 17 градуса.

През деня ще се развива купеста облачност. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има около и след обяд над източната половина на страната и планините.

Температурите ще достигнат 25 до 30 градуса, а вятърът в Дунавската равнина ще бъде от запад-северозапад, умерен и временно силен. В Източна България вятърът ще бъде от север-северозапад.

Утре най-горещо на континента ще бъде в Испания, където в Мадрид очакваната температура през деня е 41 градуса. Топло и необичайно слънчево ще бъде и в Лондон. На Балканите температурите ще се повишават, въпреки, че все още ще има места с краткотрайни превалявания. В централните части на континента ще остане по-хладно.

В сряда облачността ще бъде променлива. Атмосферата ще се стабилизира и краткотрайни превалявания ще има само на отделни места в планините.

Дневните температури ще са от 23 до 28 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето в четвъртък и петък. Минималните температури ще са от 12 до 17 градуса. Краткотрайни валежи са малко вероятни - главно около планините и на отделни места в крайните западни райони. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд и дневни температури от 25 до 30, в петък до 31-32 градуса.

В събота ще бъде по-неустойчиво, с краткотрайни валежи и гръмотевици на много места в страната. Температурите ще се понижат с 2 до 4 градуса.

В неделя отново ще бъде предимно слънчево и  с малка вероятност за валежи.

 

 

 

 

ИЗБРАНО