В следващите няколко дни ни очаква студено време, но почти без или със съвсем слаби валежи. В навечерието на коледните празници ще започне чувствително затопляне.

Днес преди обяд облачността ще бъде значителна. На отделни места ще превалява съвсем слаб сняг, в ниските части на низините - слаб дъжд и мокър сняг.

Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Дневните температури ще са от 2 до 7 градуса. В следобедните часове облачността от запад ще се разкъсва и намалява до незначителна в западната половина на страната.

През нощта облачността ще бъде променлива, намаляваща временно до незначителна. Ще бъде студено и ветровито, с умерен, в Дунавската равнина — силен северозападен вятър.

Температурите утре сутрин ще бъдат от минус 5 до нула градуса. Много студено ще бъде в планините, където по високите части температурите ще са около и под минус 10 градуса.

През деня ще остане студено и ветровито.

Облачността ще бъде променлива, по-значителна в източните райони, където на места ще превали съвсем слаб сняг.

Дневните температури ще са от около нула до 5 градуса.

В Европа зимата завладява континента, без крайните му югозападни и средиземноморски части.

Най-студено е в Киев с температури, близки до минус 10 и слаб сняг и в Москва, където и минималната, и дневната, няма да са много по-високи от минус 20 градуса.

В сряда и четвъртък вятърът ще стихне и сутрин ще бъде много студено, с температури от около минус 10 до минус 5 градуса. На места не са изключени и стойности до минус 12, минус 13. През деня облачността ще бъде незначителна, на места в низините с мъгли и ниски облаци.

Дневните температури ще са от около минус 2 до плюс 2 градуса.

В петък вятърът ще се ориентира от югозапад и ще започне повишение на температурите. Ще се заоблачи. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните - от 3 до 8 градуса.

В събота, на Коледа, ще бъде топло за сезона. В сравнение с минималните стойности от сряда  и четвъртък, ще се затопли с над 20 градуса:  минималните температури ще са от минус 3 до 4, а дневните от 8 до 13, 14 градуса. Ще духа слаб, северно от планините и на места в източните райони - до умерен югозападен вятър.

В неделя ще остане топло за края на декември, с положителни минимални температури и дневни стойности от около 8 до 14 градуса.