През нощта облачността ще бъде променлива, по-значителна над източните райони. Ще остане без валежи.

Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и температурите ще се повишат. Минималните утре сутрин ще бъдат от 3 до 8 градуса.

През деня ще бъде топло за сезона, с температури от 10 до 15 градуса, като по-високи ще бъдат те в Северна България.

Ще духа слаб и умерен вятър от югозапад и юг. Облачността ще бъде променлива, на изток средна и висока. Ще остане без валежи.

В Европа продължава да властва огромен циклонален вихър. Температурите почти навсякъде, освен в най-западните и най-източните части са по-високи от обичайните, ветровито е и на много места вали дъжд. Студено и със снеговалеж е само в Москва.

В деня на Коледа, 25 декември, ще остане значително по-топло от обичайното за декември, с минимални температури от 3 до 8 градуса и максимални от 10 до 15. Облачността ще се увеличава и след обяд ще бъде значителна.

До привечер ще остане почти без валежи, а в края на деня от северозапад ще завали дъжд, който през нощта срещу събота ще обхване част от Западна и Северна България.

Ще продължи да духа слаб до умерен северозападен вятър.

В събота ще бъде облачно, а дъжд ще превалява на места в Западна и Северна България. Минималните температури ще са от 4 до 10 градуса, а дневните от 5-6 на северозапад, където ще прониква по-студен въздух до 12-14 в югоизточните райони.

В неделя ще бъде облачно и дъждовно в цялата страна. На места по високите котловини дъждът ще преминава в мокър сняг.

Температурите в Западна България ще се понижат още малко, но в източната половина на страната ще останат по-високи от обичайните за края на декември.

Топло за сезона ще остане времето и в последните дни на 2020 година и началото на следващата година. 

Минималните температури в повечето места ще бъдат положителни, а дневните най-често от 6 до 10 градуса в западната половина на страната до 13-15 на места в източните райони и северно от планините.

Предварителните прогнози за Новогодишната нощ предвиждат значителна облачност, на места с възможни превалявания от дъжд.

Температурите ще са от 2-4 градуса  на запад до десетина на места в източните райони.  По-конкретни и точни стойности очаквайте в ежедневните ни актуални прогнози и в следващите дни