Няколко медии изброяват най-забележителните, според тях резултати, от COP27.

BBC News изброява пет, сред които е фондът за загуби и щети, за който се пита дали е "най-голямата победа в областта на климата след Париж?".

Но изданието също така споделя, че формулировката в решението за покриване на разходите "се разглежда като пропусната възможност в борбата срещу изменението на климата", особено формулировката за "ниски емисии и възобновяема енергия", която се разглежда като значителна вратичка, която би могла да позволи разработването на допълнителни газови ресурси, тъй като газът произвежда по-малко емисии от въглищата".

Гардиън посочва реформата на Световната банка и формулировките относно "критичните точки и здравето" като забележителни "ключови резултати".

Ройтерс изтъква "Бразилия се завръща" и "Отношенията между САЩ и Китай се възобновяват" сред "ключовите резултати".

Climate Home News посочва, наред с другото, програмата от Бриджтаун, която е усилието, прокарвано от Миа Мотли от Барбадос, за прехвърляне на трилиони долари в зелени и устойчиви  инвестиции: "Въпреки това водещото предложение на Мотли за използване на облекченията на МВФ, известни като специални права на тираж (СПТ), за финансиране на проекти за намаляване на въглеродните емисии не фигурира в текста.

Дискусиите ще продължат на пролетните срещи на МВФ и Световната банка. Сред основните изводи на в. "Индипендънт" е посочено удвояване на финансирането за адаптация.

Отделно от това, Guardian публикува статия, в която съобщава как ключовите играчи реагирали на края на COP27, включително Ванеса Накате, активист за климатична справедливост от Уганда. Тя е заявила: "COP27 трябваше да бъде "африканската насока", но нуждите на африканския народ бяха възпрепятствани през цялото време".