Дъждовното и неустойчиво време продължава, но се появява и надежда за подобрение от началото на следващата седмица.

През нощта валежи с гръмотевици ще има на много места в Западна България, като пак ще има и значителни количества по места. В източните райони ще духа слаб вятър от север, а в западната половина на страната - от запад-северозапад. Минималните температури утре сутринта ще са от 12-13 до 18 градуса.

През деня облачността ще бъде по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна и до обяд все още ще превалява краткотрайно на отделни места на запад, но с напредването на деня вероятността за валежи в Западна България намалява, а нараства тази на изток. След обяд и привечер валежи с гръмотевици, на места интензивни, ще има в източната половина на страната. Дневните температури ще бъдат от около 20 на запад до 27 в североизточните райони. Там не са изключени и локални градушки. Ще духа слаб вятър от запад и северозапад, в крайните източни части на страната - от север.

В неделния ден преди обяд краткотрайни валежи ще има на места в цялата страна, а в следобедните часове - отново главно в източната половина на страната и най-вече Черноморието. Минималните температури ще са от 11 до 17, а дневните от 20-21 до 27 градуса.

В понеделник вече в повечето райони облачността ще бъде незначителна, повече - в следобедните часове около планините и на места на север. Валежи и гръмотевици ще има на отделни места в планините на запад и отново главно в Източна България.

Минималните температури ще останат от 12 до 18 градуса, а дневните ще се повишават и ще достигнат 24 до около 29 градуса. Ще духа слаб вятър от северозапад, в източните райони - до умерен от север.

Малко по-обнадеждаваща е сценарият за развитието на времето през следващата седмица.

След вторник до средата и ни очаква предимно слънчево и все по-топло време. Валежите са по-малко вероятни, макар не напълно изключени предимно в планинските и полупланински райони.

Температурите в низините на много места ще преминат 30 и дори ще доближат 35 градуса след вторник, но по-конкретна инфорация и прогнози очаквайте в следващите дни.