Днес ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места отново ще превали и прегърми. Значителни ще бъдат явленията на места в централните северни райони и около планините. Там са възможни и значителни валежни количества и градушка.

Дневните температури ще достигнат 24 до 29 градуса. В северозападните райони ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, а в източната половина на страната - от север.

До полунощ преваляванията ще спират и облачността ще намалява до предимно ясно време. Минималните температури ще бъдат ор 13 до 18 градуса.

Утре ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но валежи са вероятни само в Стара планина и Рило-Родопската област. Дневните температури ще са от 26 до 31 градуса.

В сряда над страната ще премине атмосферен фронт и от запад на изток по-късно през деня на места ще превали и прегърми. Вятърът ще се усили, северозападен, в повечето райони - умерен. Температурите ще бъдат без съществена промяна.

В четвъртък сутрин ще бъде малко по-хладно, с температури от 11-12 до 16 градуса. През деня ще има променлива облачност, но краткотрайни валежи са възможни само  на отделни места в планините на юг. Дневните температури ще бъдат от около 22 до 27 градуса.

В петък и събота ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но без валежи.

Дневните температури в петък ще бъдат от 26 до около 30 градуса, а в събота ще се повишат и ще са от 28 до 33 градуса.

В неделя, според сегашните сценарии ще бъде горещо, с температури до около 35 градуса, но на запад на места ще превали и прегърми.