Предстои още едно плавни понижение на температурите, а в следващите дни ни очаква предимно облачно време.

До довечера остава ветровито, като в края на деня вятърът ще отслабне и в много райони ще стихва. Максималните температури ще достигнат 6 до 11 градуса в повечето места.

През нощта облачността ще бъде променлива, в процес на намаление, след полунощ - до незначителна. Ще духа слаб вятър от запад, който постепенно ще отслабва и стихва. Утре сутрин ще бъде студено, с температури от около минус 3 до плюс 3 в повечето места. В низините и котловините е възможно да се образуват мъгли.

През деня облачността от запад ще се увеличава, но ще бъде средна и висока. Дневните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса.

В неделя сутрин на повече места ще има мъгли и ниски облаци. Минималните температури ще бъдат от минус 1, минус 2 до 4 градуса. Ще се появи слаб североизточен вятър. Облачността ще бъде значителна, но съвсем слаби превалявания са възможни само по морето и в крайните западни райони.

Дневните температури ще се понижат още и ще са от 3 до 8 градуса.

Предимно облачно ще остане в понеделник. Температурите ще са без промяна - сутрин около и малко над нулата, а през деня от 2 до 7 градуса. На отделни места ще превали слаб дъжд, на север и североизток - слаб сняг.

Облачно и мъгливо ще остане времето през първата половина на следващата седмица. Минималните температури ще са най-често от около нулата до 4-5 градуса, а дневните от 5 до 10, в някои дни в крайните южни и източни райони до около 12 градуса.

Ще има и слаби превалявания и ръмежи: в ниското и на юг от дъжд, по високите места и предбалкана - и от слаб сняг. Повече подробности очаквайте в следващите дни.