В следващите дни предстои постепенно повишение на температурите.

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна в следобедните часове. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще достигнат 6 до 11 градуса.

През нощта ще има по-често значителна облачност. В източните райони ще остане ветровито, с умерен вятър от север-североизток.  В западната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад  и ще бъде слаб. Превалявания от слаб сняг ще има на места в планините.

Утре облачността ще бъде променлива, често значителна. Слаб сняг ще превали в планините, а дъжд  и  сняг - в югоизточните райони.

Дневните температури ще бъдат от около 5 градуса в крайния североизток и високите котловини до около  14-15 в западната част на Дунавската равнина. Ще остане ветровито, с умерен и силен североизточен вятър.

В сряда минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 1, а дневните - от 7-8 до 13 градуса. Облачността ще намалява до незначителна, но ще остане ветровито.

Още по-чувствително затопляне ни очаква в четвъртък. Минималните температури ще са от минус 2 до 4, а дневните от 15 до 20 градуса. Вятърът ще бъде от северозапад, в Източна България - от север, слаб, до умерен. Облачността ще бъде незначителна.

В петък вече почти навсякъде минималните температури ще бъдат положителни, от около 1-2 до 6 градуса. През деня стойностите ще достигнат 16 до 21 градуса.

В съботния ден дневните температури ще се понижат с 2-3 градуса. Вятърът ще стихне.

В неделя отново ще бъде топло, с температури от 16 до около  20 градуса и слаб вятър от югозапад..