Днес до кая на деня ще остане слънчево и топло, с температури от 21 до 26 градуса.

В Източна България ще духа слаб вятър от изток и югоизток.

През нощта ще бъде почти ясно, със слаб вятър от юг само северно от Балкана и в Североизточна България. Минималните температури в края на нощта ще бъдат от 6-7 до 13 градуса в повечето места.

През деня ще бъде слънчево, с поява на висока облачност след обяд над западната половина на страната. Остава топло, с максимални температури в повечето места от 21 до 28 градуса.

В Източна България и северно от планините ще духа слаб южен вятър.

В Европа на запад и в центъра на континента остава хладно, с есенни температури, според сезона и валежи от дъжд на места.

Топло ще продължи да бъде на Апенините и у нас, на Балканите, с много високи за сърцето на есента температури - около и над 25 градуса.

В сряда облачността ще бъде променлива, средна и висока, без валежи. Ще духа слаб вятър от западната четвърт и с него ще прониква малко по-хладен въздух.

Минималните температури ще са от 8 до 14, а дневните от 20 до 25.

В четвъртък облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Отначало над югозападните и южни, а по-късно и над източните райони ще превали дъжд. Дневните температури ще се понижат и ще бъдат от 14 до 19 градуса в повечето места.

В петък времето за кратко ще се затопли отново през деня. Минималните температури ще са от 6 до 11, дневните от 19 до около 24. Ще духа вятър от юг, в източната половина на страната временно умерен и силен. Облачността ще бъде висока и средна.

В събота от запад над страната ще започнат превалявания от дъжд, на места значителни. Температурите сутрин ще се повишат, а дневните слабо ще се понижат. 

След временно спиране на валежите в неделния ден, привечер срещу понеделник от запад отново ще започнат превалявания от дъжд. Минималните температури в ще останат почти без промяна, а дневните ще се понижат с още градус-два, оставайки по-високи от обичайните за месец ноември.