След топлото и слънчево есенно време днес  и утре, от събота предстои промяна.

Днес ще бъде слънчево и топло за края на октомври, с температури от 18 до 23, 24 градуса. В планините и източните райони ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Нощта ще започне с ясно време над по-голямата част от страната. Около полунощ от северозапад облачността, предимно средна и висока, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Утре сутрин минималните температури ще са от 6 до 11-12 градуса.

През деня ще бъде слънчево, със средна и висока облачност. Дневните температури ще достигнат 17 до 22 градуса.

Промяна на времето ще започне в съботния ден.

Вятърът в Дунавската равнина от запад ще се усили, а облачността ще се увеличи. След обяд  и привечер през страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт. 

Отначало в северозападните райони, а до полунощ в по-голямата част от Северна България и районите около стара планина, както и в Софийско, ще завали дъжд.

В сутрешните часове и преди обяд ще вали над южните и източни райони, но от северозапад валежите ще спират и привечер в неделя ще спрат навсякъде.

Минималните температури в събота ще бъдат около и над 10 градуса, а дневните ще останат все още високи - от около 15 до 20, 21, но от северозапад ще се понижават.

В неделя минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 7 до 12 градуса. Облачността ще бъде по-често значителна, но ще има и разкъсвания и намаления.

В понеделник сутрин ще бъде по-хладно, с минимални температури от нула до 5 градуса. На места е възможен и слаб мраз (отрицателни минимуми).

През деня ще бъде слънчево, освен над крайните югоизточни и над югозападните райони, където ще има повече облаци. Температурите през деня ще достигнат 7 до 13 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от изток.

Във вторник минималните температури ще са от около минус 1 до плюс 4 градуса.

През деня облачността на изток ще бъде значителна, а над западната половина на страната - предимно средна и висока. Дневните температури ще останат без съществена промяна спрямо тези от понеделник.

От сряда ще започне слабо повишение предимно на дневните температури. Минималните най-често ще бъдат от около 1 до 5-6 градуса, а дневните в средата на седмицата от 12 до 16-17 градуса. През деня ще има слънце, но сутрин на повече места ще има мъгли и ниски облаци.