През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Сутринта ще бъде с минимални температури между 12 и 17 градуса.

Денят ще бъде доста топъл, с температури в повечето места между 26 и 32 градуса. В планините и южните райони ще духа слаб вятър от южната четвърт. Ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност.

На континента в Испания и Франция ще бъде предимно слънчево, но сравнително хладно. Дъжд ще превали в Лондон и на места в центъра на континента, а най-топло остава на Балканите. В Рим за втори пореден ден ще бъде нестабилно с дъжд и гръмотевици. Ще се затопли в Киев и Москва.

През почивните дни над страната ще премине област на ниско атмосферно налягане, а в тила и ще нахлува по-хладен въздух.

В събота над по-голямата част на страната ще остане топло, с максимални температури от 25 на запад до все още 30-32 на места в източната половина на страната.

Облачността ще се увеличава и вплътнява и отначало над западните райони привечер ще започнат превалявания от дъжд. 

През нощта валежната зона ще се придвижва на изток и до сутринта ще обхване и централните части на страната.

Преди обяд в неделя валежи ще има и в източните райони, но от запад те ще спират, а облачността ще се разкъсва.

Над цялата страна ще духа умерен и силен северозападен вятър и температурите в неделя ще бъдат с около 15 градуса по-ниски от тези от предходния ден - от 15 до 20 градуса. Дъжд ще вали над източните райони, а в Западна България облачността ще намалява.

В понеделник и вторник минималните температури ще са от 5-6 до 11 градуса в повечето места, а дневните ще останат без промяна спрямо тези от неделя - от около 15-16 до 21 градуса.

В понеделник краткотрайни валежи ще има на места около планините на запад, а във вторник дъжд ще превали на повече места. Вятърът от северозапад ще отслабне.

Хладно, на места дъждовно, ще остане в сряда и четвъртък. Дневните температури ще се понижат още и в повечето райони ще бъдат от около и малко над 10 до 16-17 градуса. Вятърът ще се ориентира от север.