Днес над южните райони ще има значителна облачност. Слаби или съвсем слаби превалявания от дъжд са възможни на места на югоизток и около планините. Температурите ще са от 17  до 22, 23 градуса. Ще духа слаб вятър от североизток.

Утре и неделя, но  и през следващите 6-7 дни съществена промяна няма да настъпи. Температурите съвсем слабо ще се понижават и дневните ще бъдат около и малко под 20 градуса.

Подходящи за туризъм са планините в Западна България. Там вероятността от превалявания е малка, а температурите на 1200  метра надморска височина ще бъдат от 10 до 12 градуса. Облачността ще бъде променлива, а вятърът от североизток-изток - слаб, до умерен.

В северозападната половина на страната: Западна България, включително Софийско, и западната част от Дунавската равнина, по-често денем ще бъде слънчево или с временни увеличения на облачността.

В югоизточната й половина облачността в някои дни ще бъде значителна и са възможни слаби превалявания. Вятърът от изток-североизток няма да стихва, предимно слаб, в някои дни до умерен. Минималните температури ще бъдат най-често от 4 до 9 градуса, в местата с облаци на югоизток до 12, 13, но през следващата седмица ще имат тенденция към слабо понижение и на много места в котловините и на север и северозапад са възможни слаби слани, а сутрин ще се образува мъгла и ниска слоеста облачност.

Драстична промяна на времето обаче не се очаква поне до края на следващата седмица. Лошата новина е, че сушата продължава да се задълбочава в западната половина на страната - там няма да вали поне още десетина дни.

ИЗБРАНО