Днес времето над западната половина на страната ще бъде неустойчиво. Около и след обяд там на много места ще превали и прегърми, на места с градушки и шквалов вятър по време на явленията. Дневните температури ще достигнат 28 до около 33 градуса, по-ниски по брега на морето заради бриза.

През нощта превалявания с гръмотевици ще има все още на места в Западна България. Температурите в началото на деня ще са от 14 до 19-20 градуса в повечето места.

Утре предстои стабилизиране на атмосферата, което ще продължи няколко дни.

Преди обяд явленията ще продължат над крайните западни части, но постепенно ще отслабват и в следобедните часове и привечер ще стихват и там. На изток и в централните части ще бъде слънчево, с купести облаци, но малка вероятност за превалявания. Дневните температури ще бъдат от 26 градуса по високите котловини на запад до 33-34 в източните райони. В района на София вероятност за краткотрайни превалявания има преди обяд, а в следобедните часове ще се установи слънчево време или с незначителна купеста облачност.

На континента температурите са около нормалните за периода, а най-горещо остава в Атина, с 35 градуса след обяд. Малко по-ниски температури ще има в крайните западни части - Лондон и Лисабон.

През нощта срещу събота ще бъде ясно, със слаб вятър от северната четвърт. Минималните температури ще са от 14 до 19 градуса.

През съботния ден ще се развива купеста облачност, но вероятността за превалявания е малка - на изолирани места в планините на запад. Горещо, с дневни температури от около 31 до 36-37 градуса.

През нощта срещу неделя повече облаци ще има над Северна България и на места там минималните температури ще се задържат над 20 градуса - за страната в интервала от около 17 до 22-23 градуса.

През деня отново ще бъде много горещо, с температури от 32 до около 36 градуса, по-хладно по морския бряг. Слънчево, с развитие на купести облаци около планините, но и там вероятността за кратки превалявания е малка.

Доста горещо остава времето и в понеделник. Сутринта температурите в страната ще са от 16 до около 20 градуса, а след обяд ще достигнат 33 до около 37 градуса, отново малко по-ниски по брега на морето. Ще бъде слънчево, с незначителна купеста облачност, а в източните райони ще духа слаб до умерен вятър от изток.

Във вторник от северозапад атмосферата отново ще става неустойчива и около  и след обяд на много места в западната половина, а по-късно през нощта - и на места на изток, ще има валежи с гръмотевици, градушки и усилване на вятъра.

Температурите след обяд ще бъдат от около 25-28 в местата в превалявания на запад до 37-38 градуса в източната половина на страната.

По предварителни прогнози на моделите, неустойчивото време ще се задържи и в средата на седмицата.