Днес до ранните следобедни часове преваляванията ще спрат и  в крайните източни и южни райони. Над страната ще се установи слънчево време, с незначителна облачност. Ще духа слаб, до умерен северен вятър  и  температурите ще са от 17 до 22 градуса.

Утре сутрин температурите в по-голямата част от страната ще бъдат от 2-3 до 8 градуса, на места в котловините  при ясно време - и малко по-ниски. На места ще се образуват слани.

През деня ще бъде слънчево, с температури от 19 до 22, 23 градуса. Ще духа слаб северен, в югоизточните райони - източен вятър.

Неделният ден ще започне отново с ниски  температури и вероятност за слана. През деня вятърът в Източна България ще се ориентира от югоизток и  ще прониква по-топъл въздух. Дневните температури ще се повишат с няколко градуса  и ще са от 21 до 26 градуса. Слънчево време.

В понеделник ще се затопли още и температурите след обяд ще бъдат от 24 до 29 градуса. Облачността от запад, отначало  средна и висока, с напредването на деня ще се увеличава и вплътнява.

Към страната  ни ще приближава циклон и около и след полунощ в понеделник срещу вторник от северозапад ще започнат превалявания от дъжд.

Във вторник ще бъде по-често облачно, с превалявания от дъжд - отначало на места на запад и в централните райони, а по-късно привечер във вторник - в Южна и Източна България. Заради облачното време и относително топлата въздушна маса, минималните температури ще са по-високи, от около 10 до 15 градуса. Дневните слабо ще се понижат и ще са от 19 до 25 градуса, малко по-ниски по високите западни полета и крайните северозападни райони.

В сряда минималните температури ще бъдат от 9 до 14, а дневните - от 18 до 24 градуса. Облачността ще остане значителна, с вероятност за слаби превалявания в крайните източни и южни райони.

Променливо и динамично време, според предварителните прогнози, ни очаква и в средата на следващата седмица. Температурите ще бъдат в рамките на и малко над обичайните за края на септември.