Пролетта продължава с близки до обичайните температури, но  често с краткотрайни превалявания в различни части на страната.

До довечера облачността ще бъде променлива, около и след обяд - на места значителна, купеста. Ще има райони с краткотрайни валежи и гръмотевици. Дневните температури ще са обичайни за това време - от около 17 до 22 градуса.

През нощта облачността ще бъде значителна. Слаби превалявания ще има на места в централната част на Северна България и в Родопите. Ще духа слаб вятър от изток, в северозападните райони - от запад-северозапад.

Минималните температури утре сутрин ще бъдат от 5 до 10 градуса.

През деня ще има по-често значителна облачност и на много места ще превали краткотрайно, възможни са и гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб, от изток. След обяд температурите ще достигнат 14 до 19 градуса в повечето места.

През нощта срещу неделя преваляванията ще спрат, освен на отделни места около Родопите и в централните райони на страната. Минималните температури в неделя ще бъдат от 6 до 11 градуса.

В неделния ден ще има повече слънчеви часове, с променлива облачност, а краткотрайни валежи ще има главно в западните райони, около планините. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури ще бъдат от 15 до 20 градуса.

В понеделник ще има значителна, но в повечето места предимно средна и висока облачност. Слаби кратки превалявания са възможни в планините на запад и на отделни места северно от Стара планина. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните - от 17 до 22 градуса. В Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток и ще бъде слаб, до умерен.

Без съществена промяна ще се задържи времето до средата на следващата седмица.