За разлика от предишната седмица, която започна с по-студено  време, краткотрайни превалявания от дъжд и сняг и завърши с доста високи за февруари температури, през тази времето ще бъде почти "огледално" на това през изминалата.

Днес температурите на много места ще бъдат по-високи от 15 градуса. Ще бъде предимно слънчево или с незначителна облачност.

Утре за кратко ще проникне малко по-хладен въздух от североизток, но температурите ще се понижат слабо. Минималните ще са от нула до 5 градуса, а дневните от 10 до 14, 15.

Без съществена промяна ще остане времето в сряда  и  четвъртък: по-топло от обичайното за февруари. Вятърът ще бъде слаб, до умерен, от северозапад.

Минималните стойности в повечето места ще са около и над нула градуса, а дневните - от 10 до 15, на места и до 16, 17 градуса, Сутрин на места са възможни краткотрайни мъгли, а през деня ще бъде предимно слънчево.

Облачността ще започне да се увеличава в четвъртък след обяд, а вятърът в петък, отначало от северозапад, ще се усили до умерен.

Облачността от север ще се увеличава, а от североизток ще започнат превалявания от дъжд, които ще обхванат голяма част от страната, но ще бъдат слаби и несъществени в повечето места, с изключение на планинските и наветрените части и подножия на планините. 

Вятърът ще се ориентира от североизток-север  и  в Източна България ще бъде умерен, на моменти временно силен. С него ще нахлува по-студен въздух и в събота температурите ще бъдат от минус 1 до плюс 3, 4 градуса, в крайните югозападни райони до около 5, 6. Ще превалява слабо или съвсем слабо, предимно сняг, но валежите няма да бъдат съществени. Характерните краткотрайни конвективни извалявания ще се наблюдават главно северно от планините, но такива ще има и на места в низините, без да оставят съществена трайна снежна покривка.

В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, в източните райони - от север-северозапад  и температурите ще започнат да се повишават.