Днес ще има променлива облачност, значителна в централните и източни райони. Слаб сняг все още ще превалява около Стара планина и  североизточните райони, а по Черноморието валежите ще бъдат от слаб дъжд и сняг.

В Източна България ще духа умерен и силен северен вятър, а в западните райони - слаб от северозапад. Дневните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 4 градуса.

През нощта слаб сняг все още ще прехвърча на места по Черноморието и североизточните райони. Минималните температури утре ще бъдат от минус 9 до минус 2 градуса. На места в котловините и ниските места са възможни и стойности до около минус 10. Възможно е да се образуват и мъгли.

Утре ще бъде слънчево, с повече облаци по Черноморието и в югоизточните райони. В Източна България все още ще бъде ветровито, с до умерен северен вятър. Дневните температури ще бъдат от минус 1 до плюс 4 градуса.

В сряда и четвъртък съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще бъде слънчево, на места в низините и котловините с утринни мъгли.

Минималните температури ще бъдат около и в рамките на обичайните за януари - от около минус 6, минус 7, на места в сряда и малко по-ниски, до минус 2 градуса, а дневните - в повечето райони от нула до 5 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от западната четвърт.

В петък температурите слабо ще се повишат и на места ще достигнат 6-7 градуса.

В събота и неделя съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще има променлива облачност, на места в котловините и низините - с утринни мъгли. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула градуса, само на инверсионните места в низините и котловините - 2-3 градуса по-ниски.

Дневните стойности ще бъдат малко по-високи от обичайните за най-студения период в годината - от 2 до 8 градуса.