Днес ще остане предимно облачно. Слаби превалявания от дъжд ще има само на отделни места на юг. Дневните температури ще са от 4 до 9 градуса в повечето места.

През нощта ще бъде облачно, а слаби превалявания ще има само по Южното Черноморие и Странджа. Температурите утре сутрин ще бъдат от 1 до 6-7 градуса, в югоизточните райони и по морето до около 8.

Предимно облачно ще остане през деня. В източните райони и в планините ще духа слаб вятър от юг-югоизток, а дневните температури ще бъдат малко по-високи от днешните, в по-голямата част от страната от 6 до 12 градуса. Слаби превалявания от дъжд ще има на места в северозападните райони в края на деня.

Утре на континента на много места ще бъде облачно, мъгливо и със слаби валежи от дъжд. Както е обичайно, малко по-топло ще бъде по Средиземноморието, а най-студено - на изток в Киев и Москва. У нас, на Балканите, температурите слабо ще се повишават и ще бъдат около и само малко над обичайните за декември.

В нашата страна до края на седмицата времето от ден на ден ще се затопля.

В сряда температурите ще бъдат бе съществена промяна, но по-късно ще се появят и засилят ветрове от юг и югоизток и ще започне повишение на температурите.

В четвъртък дневните стойности на места ще доближат 15 градуса. Най-високи ще бъдат те в източните и централните райони и по планините, а сравнително по-ниски ще остават в северозападните райони.

Облачността по-често ще бъде променлива до значителна, а превалявания ще има на отделни места в някои дни.

Още по-топло време ни очаква в края на седмицата, когато на много места на изток ще мерят стойности, близки  до 20 градуса.