Ще превалява над цялата страна.  По-късно през деня от северозапад ще прониква по-хладен въздух и дневните температури след обяд и довечера ще започнат да се понижават по-осезаемо. Максималните стойности днес ще са от  15 градуса на северозапад до  22, 23 в крайните югоизточни райони.

Съществени количества валеж ще паднат над Западна и Северна България, а в крайните северозападни райони са възможни сумарни количества над 30-40 литра на квадратен метър до утре сутрин.

Утре и в петък ще бъде облачно, хладно и дъждовно. С прекъсвания ще превалява, макар не толкова интензивно, колкото днес.

Дневните температури  утре ще са ниски за сезона, от 10-12 по високите полета  и  на северозапад, до  18-19 на изток, а в петък - от 15 до 20 градуса. Минималните най-често ще са в интервала от 8 до 13 градуса.

В събота и неделя преди пладне ще има намаления на облачността, но около и след обяд отново на много места ще превали и прегърми. Дневните температури ще се повишават и в събота ще са от 16 до 22, а в неделя - от 18  до 23 градуса.

Повишението  на температурите и постепенното стабилизиране на времето ще продължи и в началото на следващата седмица. Преди обяд ще бъде с незначителна облачност или слънчево, а след обяд ще се развива купеста облачност, но вече само на отделни места ще превали за кратко. Дневните температури ще се повишават и към вторник-сряда ще бъдат от 23 до 28 градуса.