През нощта над страната от североизток с умерени и силни ветрове ще нахлува арктичен въздух. Ще има значителна облачност и ще превали сняг: отначало в северните и североизточни райони, а впоследствие над южните части. По-съществени валежи ще има в Предбалкана, Североизточна България и северните склонове на планините, където ще се образуват и няколко сантиметра нова снежна покривка. В началото на процеса в низините преваляванията ще са от слаб дъжд и споследствие ще преминават в сняг, но бързо ще спират.

Утре ще бъде чувствително по-студено от днес. Дневните температури ще са по-ниски от днешните с около 7-8  градуса и по високите места в Североизточна България няма да превишават нула градуса. Вятърът ще усилва усещането за мразовит ден. Само в югозападните райони и най-западните части на Дунавската равнина дневните стойности ще достигнат 5-6 градуса над нулата.

В сряда вятърът ще отслабва, но няма да стихне напълно. Ще остане студено, с минимални температури от минус 7 до минус 2 и дневни от минус 2 до плюс 4. Облачността ще бъде незначителна.

В четвъртък в източната част на страната облачността ще бъде значителна и отново е възможно да превалява краткотраен сняг. Минималните темпераатури ще останат без промяна, а дневните в западната половина на страната ще се повишат слабо.

Без съществена промяна ще остане времето в петък, а през почивните дни температурите, особено дневните, ще се повишат, достигайки през втория ден стойности от 7 до 12 градуса.