Днес ще бъде  топло за ноември, с температури от 19 до 24 градуса, но в източните райони и в планините ще бъде доста ветровито.

Облачността ще бъде значителна, а слаби превалявания ще има в северозападните райони, където и температурите ще са с няколко градуса по-ниски.

През нощта валежи от дъжд ще има в западните и северни райони, а утре и в Източна България. На места е възможно и  да прегърми.

Утре в по-голямата част от страната ще остане все още топло, с температури на юг и изток около и  над 20 градуса, но от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще се понижават.

Облачността ще бъде значителна, а на изток и северно от планините в източната част на страната ще остане ветровито.

В сряда минималните температури ще са от 9 до 14 градуса, а дневните - в широк интервал от 10 на запад  и  северозапад до 22 в югоизточните райони. В източната половина на страната ще остане ветровито, със силен южен вятър. Облачността ще бъде значителна.

От запад ще започнат превалявания от дъжд, които през деня ще обхванат голяма част от страната и на места ще бъдат много интензивни. Не са изключени и локални наводнения. Най значителни количества ще паднат в следобедните часове, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък преди обяд.

Южният вятър ще отслабне и в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад.

Понижението на температурите ще продължи в четвъртък и минималните ще са от 6 до 12, а дневните - от 8 до 14 градуса. 

В следобедните часове валежите ще отслабват и ще спират на повечето места. Минималните температури в петък ще са от 1 до 6, а дневните - от 10 до 15 градуса. Облачността ще бъде променлива.