Днес облачността ще бъде променлива, до значителна,  предимно средна и висока. В някои райони на западната част на Дунавската равнина и Тракия ще се задържат мъгли и ниски облаци. Дневните температури там ще бъдат по-ниски, от 1 до 5 градуса. В останалата, по-голяма част на страната, ще бъде топло за сезона, с температури жот 8 до 12 градуса.

Утре и вдругиден съществена промяна на времето няма да настъпи. Ще има предимно значителна облачност, но ще бъде по-топло от обичайното за края на декември. Слаби превалявания от дъжд са възможни в крайните западни и южни райони. Дневните температури ще са от 7 до 13, а минималните - от минус 1 до плюс 4. В планините ще  духа умерен вятър от югоизток и юг.

В последните два дни на тази и началото на Новата година, времето ще остане без съществена динамика. Температурите слабо ще се понижат и минималните ще бъдат от минус 5 до плюс 1, а дневните в по-голямата част от страната от 4 до 9 градуса. В низините отново ще се образуват предиобедни мъгли и ниски облаци.