Днес облачността в следобедните часове ще се увеличи, но ще бъде средна и висока. Ще остане без валежи. Топло за януари, с температури от 8 до 14 градуса.  

Утре облачността ще се вплътни и  на места, отначало в Западна България, а впоследствие  и над останалата част от страната ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще бъдат положителни, а максималните - от 7 до 13 градуса. В четвъртък ще остане облачно и на места отново  са възможни слаби превалявания от дъжд. Малко по-значителни валежи са възможни в Странджа и крайните източни райони. Температурите ще останат без съществена промяна, от 8 до 13, а минималните - от 5 до 11 градуса.

В петък облачността ще бъде променлива, в южните райони - до слънчево. Ще се появи слаб южен вятър. Минималните температури ще са от 1 до 7, а дневните - от 9 до 14 градуса.

В събота и неделя температурите ще останат без промяна - от 9 до 14 градуса. Облачността  ще бъде значителна. В неделя в Дунавската равнина ще се появи слаб и умерен вятър от изток, а в планините на Южна България и в югозападните райони - от юг. 

През нощта срещу понеделник и в понеделник облачността ще бъде значителна и на места ще превали слаб дъжд. Температурите слабо ще се понижат.