Днес ще има променлива, често значителна облачност. На места в западните райони  е възможно да превали слаб дъжд. Максималните температури ще са от 22 до 27 градуса.

През нощта и утре над страната ще започне да нахлува студен въздух. Минималните температури все още ще бъдат високи за октомври, от 9 до 14 градуса, но утре дневните ще се понижат чувствително спрямо днешните и ще бъдат от около 12 по високите полета на Западна България до 23 на изток.

Ще превалява дъжд, през нощта все още главно над западните и централни райони, а утре - над цялата страна.

Ще духа умерен, в Дунавската равнина - до силен вятър от северозапад.

През нощта срещу сряда от северозапад валежите ще спират, като ще продължат над югоизточната половина на страната.

В сряда сутрин на места в западните райони отново ще превали, предимно слабо. Над страната ще премине вторичен студен атмосферен фронт и температурите ще се понижат още, като над 1500 метра надморска височина преваляванията ще бъдат от слаб сняг.

Ще остане ветровито.

Дневните температури  в сряда ще бъдат от около 10 градуса на запад до 20-21 в крайните югоизточни райони.

В четвъртък вятърът ще отслабне, но няма да стихва  и ще засилва усещането за студено време. Минималните температури ще бъдат от около 1-2 градуса по високите полета на запад до 9-10 по Черноморието.

Дневните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса. Облачността ще бъде разкъсана, временно намаляваща до незначителна.

До края на седмицата времето ще остава динамично и по-често - хладно, без изгледи за по-съществено повишение на температурите.