Днес   температурите ще се понижат  спрямо тези от вчера. Ще бъде облачно и дъждовно, като максималните стойности ще бъдат в интервала от 7 до 13 градуса. Ще духа слаб и умерен, в Дунавската равнина на моменти и силен вятър от изток и североизток.  През нощта в местата с надморска височина над 900-1000 метра - високите полета и Предбалкана, дъждът е възможно да се премесва със сняг.

Утре ще остане студено и ветровито. Отслабвайки и с прекъсвания, преваляванията от дъжд ще продължат, а в планините и в местата с надморска височина над 1200 метра ще бъдат от  сняг. Дневните температури ще са от 6-7 до 12 градуса.

Във вторник все още ще бъде хладно за април, с дневни температури от 9 до 15 градуса. Минималните температури сутрин ще са от 2 до 7 градуса. Облачността ще бъде променлива, в процес на намаление през деня.

В сряда на места около планините и северозападните райони е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Температурите ще започнат да се повишават и ще достигнат 13-18 градуса.  Сутрин на места са възможни слаби слани, при минимални  температури от 1 до 6, на места до около нула градуса.

През нощта срещу четвъртък над страната ще премине атмесферно смущение. На места, главно  в Северна България ще превали и прегърми. Дневните температури ще достигнат 15-21 градуса.

В петък и събота ще бъде още по-топло, с температури в повечето места около и над 20 градуса.