Днес ще има променлива облачност. Слаби краткотрайни превалявания са възможни само на отделни места около планините и  в източните райони. Температурите ще са от 13 до 18 градуса.

 Утре ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Почти без валежи. През деня ще бъде по-топло, с температури от 16 до 21 градуса, но утрото ще бъде хладно, с минимуми от 2-3 до 7 градуса и по високите затворени места отново ще има слани.

В неделя минималните температури ще се повишат и ще са от 6 до 11 градуса, по-ниски  само по високите места на Западна и Югозападна България. Дневните ще останат от 16 до 21, в западната част на Дунавската равнина до около 22. В следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

В понеделник и вторник минималните температури ще бъдат в интервала от 6 до 11, а дневните - от 16 до 21 градуса. Ще има променлива облачност, намаляваща преди обяд до незначителна. В следобедните часове ще се развиват купести облаци, но преваляванията в понеделник ще бъдат само на отделни места в планинските  и полупланински райони, а във вторник - в северозападните райони и около планините на западната част на страната.

В сряда и следващите дни до края на седмицата ще се установи слънчево време и температурите ще се повишат чувствително. На места в низините към четвъртък-петък ще достигнат стойности около и над 25, 26 градуса.

ИЗБРАНО