Днес облачността ще бъде променлива, намаляваща в северозападната половина на страната до незначителна.

Почти без валежи. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури ще бъдат от минус 2 до плюс един градус в Западна и Северна България и до около плюс 5 в Горнотракийската низина.

Утре минималните температури ще бъдат от до около минус 12 в Софийско и високите западни полета, минус 8 до минус 4 в Дунавската равнина и около минус 3 в Тракия.

През деня температурите ще бъдат подобни на днешните, от минус 1 до плюс 4 градуса. Облачността ще остане променлива, значителна в Югоизточна България.

В неделя температурите слабо ще се повишат и ще бъдат от около минус 10 до минус 2, а дневните - от минус 1 до плюс 4 градуса. вятърът ще отслабне  и ще се ориентира от запад- югозапад.

Облачността ще бъде незначителна, но от северозапад ще се увеличава.

В понеделник през страната ще премине атмосферен фронт  и от запад на изток ще превали, по високите части - сняг, а в низините - дъжд. Минималните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3, а дневните - от 2  до 7 градуса. Ще духа слаб до умерен западен вятър.

Във вторник минималните температури ще бъдат от около минус 9 до минус 3, а дневните - от минус 2 до плюс 3 градуса. Ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад.

 Студено ще бъде утрото в сряда, с температури от минус 11 до минус 2 градуса. През деня стойностите ще достигнат минус 1 до плюс 4 градуса.