След дълго чакане, утре на много места в страната ни очаква дъждовен ден с есенни температури.

Днес ще бъде ветровито, с променлива облачност. От северозапад ще нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижават, макар в голяма част от страната днес все още да бъдат по-високи от обичайните: от 18-20 на запад и северозапад до около 25 в крайните южни райони.

Вятърът в Дунавската равнина около обяд ще бъде силен, а ще отслабва и почти стихва по-късно след обяд  и привечер.

Тази нощ ще бъде облачно. Около и след полунощ, отначало над южните и югозападни райони ще започнат превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса, по-високи по морето. Ще духа слаб източен вятър.

Денят ще започне с облачно време. На много места ще превалява дъжд, като по-съществени валежи ще има в южните, а по-късно и източни райони. Дневните температури ще са по-ниски, от 13 до 18 градуса, в крайните южни райони до около 21-22.

Утре на континента трудно ще намерим място, където не вали дъжд. Такива има само в центъра му и в южните части на Балканите. Дъжд, на места обилен, ще вали в западната и южната му част, както и на изток, и на Балканите, където хладен въздух днес понижи температурите, а утре ще ги понижи с още няколко градуса.

 

 В петък ни очаква кратък възврат на летните температури, с поява на умерен и временно силен южен вятър в източните райони и северно от планините. Той ще повиши температурите до около 25 градуса в тези райони, докато на северозапад и в местата, защитени от южен вятър, те ще остават с до десетина градуса по-ниски, от около 15 до 18 градуса.

Облачността ще бъде значителна, но през повечето време - висока и средна, почти без валежи.

В събота ни очаква съвсем различно време в източната и западна половина на страната. На изток температурите ще останат високи през по-голямата част от деня, благодарение на умерения и силен южен вятър, докато на запад ще бъде облачно, дъждовно, с температури от около 10 до 15 градуса. На места там валежите ще бъдат значителни и ще сложат окончателен край на продължителната суша. На места ще прегърми, а по най-високите части на планините ще вали сняг.

По-късно привечер и през нощта срещу неделя валежната зона ще достигне и източните райони, но до сутринта от запад на изток валежите ще спрат навсякъде.

В неделя ни очаква слънчево време или с незначителна облачност, минимални температури от 5-6 на запад до 13-14 на изток. През деня ще бъде топло за ноември, с температури от 16 до 22-23 градуса.