След 2-3 дни с малко по-ниски температури, горещото време се завръща.

До края на деня днес времето ще остане предимно слънчево, но в планините и някои западни райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Краткотраен дъжд  и гръмотевици след обяд  и привечер ще има и на места в района на столицата.

Дневните температури ще достигнат 30 до около 34 градуса, за София около 30-31.

До полунощ преваляванията и в планините на запад ще спрат и до сутринта ще се установи предимно ясно и почти тихо време. Сутринта температурите ще бъдат от 15 до 20 градуса в повечето места.

През деня ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни валежи са възможни само на изолирани места в планините. Дневните температури ще са от 30 до около 35 градуса. С 2-3 градуса по-хладно ще остава по морския бряг, където ще духа бриз.

На континента най-горещо за пореден ден ще бъде у нас, на Балканите, с температури до 35-37 градуса. Топло, с дневни стойности над 30-33 градуса ще бъде и в централните райони на континента, а доста хладно ще бъде в западните и северни райони, където на места ще превалява и дъжд.

Къде по света е най-горещо и къде - най-студено в момента. Разбира се, на Антарктида е зима и в станцията Восток температурата днес достига минус 68 градуса. В другата крайност е град Ардар, разположен във вътрешността на Сахара в Алжир, с температура от 48 градуса.

От сряда до събота ще бъде слънчево, горещо и предимно сухо, без валежи.

Дневните температури в сряда ще достигнат 32 до 36-37 градуса, а най-горещо време ни очаква в четвъртък, когато максималните стойности в низините отново ще доближат с градус-два стойността от 40 градуса: в повечето места термометрите ще сочат от 33 до около 38 градуса.

В петък температурите за кратко ще се понижат с 2-3 градуса, а в събота и неделя отново ще бъде горещо, с температури до около 37-38. 

През двата почивни дни, обаче, атмосферата ще бъде частично неустойчива в някои райони и там са възможни локални гръмотевични бури и градушки. 

Повече конкретни подробности за тези процеси очаквайте в следващите дни в прогнозите ни.