Днешният ден ще бъде по-прохладен, с превалявания на места в страната и доста ветровит.

До края на деня облачността ще бъде променлива, значителна в централните и източни райони и постепенно намаляваща от запад на изток. Ще духа умерен и силен северозападен вятър и с него ще нахлува по-хладен и свеж океански въздух, който за кратко ще понижи температурите у нас.

Дъжд ще превалява над южните и източни райони, като на места ще има и гръмотевици. Дневните температури ще достигнат 22 до около 28 градуса. Привечер  и до края на деня валежите на изток и юг също ще спират, последно - в източната част на Дунавската равнина  и по морския бряг.

През нощта облачността от запад на изток ще намалява до незначителна и ясно време. Ще духа слаб вятър от запад, освен по Северното Черноморие и Добруджа, където вятърът ще бъде умерен и силен, все още от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат от 10 до 16 градуса, за София около 10-11.

В съботния ден ще бъде слънчево и почти тихо. Повече купеста облачност ще има по морето и на североизток, но и там валежи са малко вероятни. максималните температури ще достигнат 24 до 29 градуса в повечето места, в крайните югозападни райони до около 31.

В неделя ще бъде слънчево, с купеста облачност около и след обяд. Превалявания от летен тип са възможни само на изолирани места в планините на запад. Минималните температури ще са от 13 до 18 градуса, а дневните от 27 до около 32 градуса.

В понеделник повишението на температурите ще продължи и дневните ще достигнат 29 до около 34 градуса. Ще бъде неустойчиво, като краткотрайни валежи с гръмотевици и локални градушки ще има на места в западните, югозападни райони и около Балкана.

Във вторник ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайнив валежи и гръмотевици ще има само на отделни места в планините и на североизток. Дневните температури ще бъдат от 28 до 33, 34 градуса.

Към средата на седмицата горещините ще се завърнат и максималните температури ще бъдат навсякъде над 30 градуса, в низините  - около, в някои дни и над 35 градуса. Ще бъде слънчево, вероятността за валежи и минимална.