В "ексклузивен" материал "Гардиън" съобщава, че инвестициите в растителни алтернативи на месото "водят до много по-голямо намаляване на емисиите на парникови газове в сравнение с други зелени инвестиции".

Според нов анализ на консултантската фирма Boston Consulting Group (BCG) " всеки долар инвестиции в подобряване и увеличаване на производството на алтернативи на месото и млечните продукти води до три пъти по-голямо намаление на парниковите газове в сравнение с инвестициите в зелена циментова технология, седем пъти повече от зелените сгради и 11 пъти повече от автомобилите с нулеви емисии", обяснява вестникът.

Това голямо въздействие върху емисиите се дължи на "голямата разлика между парниковите газове, отделяни при производството на конвенционални месни и млечни продукти, и при отглеждането на растения", се казва още в документа. Малте Клаусен, партньор в BCG, заяви:

Ако наистина се интересувате от въздействието като инвеститор, това е област, която определено трябва да разберете.", и допълва:

"Има много инвестиции в електромобили, вятърни турбини и соларни панели, което е чудесно и полезно за намаляване на емисиите, но все още не сме видели сравними инвестиции в алтернативни протеини, въпреки че те се увеличават бързо.

"Индипендънт" съобщава за изследване на Фондация "Променящи се пазари", което предупреждава, че "печалбите са изложени на риск, ако месната и млечната промишленост не ограничат емисиите си на метан и други замърсители на климата".

ИЗБРАНО