От утре до края на седмицата ни очакват по-ниски температури, предимно облачно време, с превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

Днес облачността ще бъде значителна. В югозападните райони и около планините и на изток на места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър от северозапад, в югоизточните райони - все още от югозапад.

Дневните температури ще бъдат от 10-12 на северозапад и запад до 20-21 в югоизточните части на страната.

През нощта облачността ще бъде значителна. Дъжд ще превали в Северозападна България и на отделни места в останалата част на страната, главно около планините. Ще се появи слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат от 4 до 10 градуса.

Значителна ще остане облачността през деня утре. Ще духа предимно слаб североизточен вятър. Дневните температури ще бъдат от 6-7 градуса на североизток до 14-15 в южните райони.

Преди обяд ще бъде почти без валежи, но в следобедните часове от юг ще започнат превалявания от дъжд, които до вечерта ще обхващат Южна България.

В голяма част от континента на запад и в централните райони под влияние на антициклонална област, времето ще бъде слънчево, но минималните температури ще са ниски, като отрицателни стойности ще има дори в Мадрид.

Повече облаци ще има в Италия и на Балканите.

В нашата страна в сряда ще бъде по-хладно. Минималните температури ще са от 3 до 8, а дневните в повечето места от 5 до 10, в крайните южни райони до 12-13 градуса. Преди обяд все още на места ще превали слабо, но валежите ще спират. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

В четвъртък ще бъде облачно, с валежи от дъжд, по-съществени и на повече места над западната половина на страната. В планините и над 700-900 метра надморска височина преваляванията ще са от сняг. Температурите ще останат без съществена промяна.

Хладно, със слаби превалявания на отделни места ще остане в петък. Минималните температури ще са от нула до 5, а дневните - от 4 до 8-9 градуса.

През почивните дни температурите слабо ще се повишат.