Днес ще бъде облачно, с временни разкъсвания, по-значителни на изток. На места е възможно да превали съвсем слаб дъжд, както в момента на места в западните райони, но валежните количества ще бъдат символични.

Ще духа слаб вятър от източната четвърт и  с него при земя ще прониква малко по-хладен въздух от руските и украински степи.

Температурите в страната ще бъдат от около 17, 18 в северозападните райони до 25 на места в източните части на Предбалкана  и югозападните райони.

Утре минималните температури ще бъдат доста високи за ноември, заради облачното време: от 9 до 14 градуса. Това са едни напъно "достойни" стойности дори за първата половина на месец май. Ще продължи слабият пренос от североизток, но дневните температури, от 16 градуса по Черноморието до около 20, 21 в по-голямата част от страната и 24, 25 в крайните южни и югозападни райони. Ще остане облачно, без съществени валежи.

В неделя минималните температури ще се понижат слабо и ще бъдат от 7 до 12 градуса, а максималните ще са в интервала от 16 до 22 градуса. Облачността ще бъде значителна, без съществени валежи. Вятърът от изток-североизток ще се усили.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса. Облачността над източните райони ще намалява до незначителна през деня, а на запад ще бъде облачно, с временни разкъсвания. Дневните температури ще са от 16 до 21 градуса.

През дните до средата на следващата седмица минималните температури ще останат без съществена промяна, на повечето места и през повечето дни от 4 до 9 градуса. Сутрин на места в низините ще има мъгли или ниска слоеста облачност.

Максималните стойности ще са от 11 до 17 градуса, в някои дни на места до около 18, 19. Ще бъде по-често със значителна облачност, но в някои  дни ще има  и  слънчеви периоди, повече и по-продължителни над източната половина на страната. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и североизток.

До четвъртък съществени валежи не се очакват.

В планините през двата почивни дни времето ще бъде сравнително добро за туризъм, въпреки облачното време. Температурите на 1200  метра ще бъдат утре 15-16 градуса, а в неделя около 14 градуса. Ще бъде облачно, но почти без валежи, освен в местата, намиращи се в облачния слой, където е възможен слаб ръмеж.