Днес времето в източната половина на страната ще бъде слънчево или с незначителна облачност, но ще бъде доста ветровито, с умерен и силен вятър от изток.

В западните и част от централните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. В низините ще бъде горещо. Максималните температури ще бъдат от 30 до 36 градуса, но в местата с повече облаци на запад ще бъдат с няколко градуса по-ниски, до 25, 28 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще бъде средна и висока. По-значителна ще бъде тя над западните райони и на места в Западна и Северозападна България ще превали и прегърми.

В източните райони все още ще духа до умерен вятър от североизток.

Минималните температури ще са високи, от около 15-16 до 22 градуса.

Утре ще остане ветровито. В западните и централни райони на много места ще превали и прегърми. В Източна България и Дунавската равнина ще бъде ветровито. Дневните температури ще са от 30 до 35 градуса. В София ще има краткотрайни превалявания, а температурата ще достигне 25 градуса.

В неделя ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само над планините и югозападните райони.

Температурите сутрин ще бъдат от 15 до 20 градуса, а през деня ще са малко по-ниски от тези в събота, от 27 до 33 градуса, в София около 26. В източните райони ще остане доста ветровито, с умерен и силен вятър от североизток.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 15 до 20, а дневните — от 27 до 33 градуса.

Ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но почти без валежи. По морето ще бъде ветровито, като вятърът ще бъде от изток и североизток, умерен и временно силен.

Предимно слънчево ще остане във вторник, а в сряда и четвъртък в планините на запад има условия за превалявания с гръмотевици. Температурите ще останат от 29 до 34, 35 градуса.

Вятърът по морето ще отслабне и стихва към понеделник, а във вторник вече ще бъде почти тихо или със слаб бриз.