След есенното дъждовно и хладно време вчера и днес, през почивните дни ни очаква малко повече слънце, а температурите ще се повишат.

Днес все още облачността в повечето райони на страната ще бъде значителна, с по-съществени разкъсвания след обяд над западните и северозападни райони. Температурите ще бъдат от 14-15 по високите полета до 20-21 градуса на места в Дунавската равнина и по Черноморието.

През нощта облачността ще бъде все още значителна, намаляваща в западните райони и по Черноморието. Дъжд все още ще вали в североизточните и източни райони, но постепенно и там ще отслабват. и преди обяд утре ще спрат.

Минималните температури ще бъдат от 6 до 12 градуса в повечето места.

През деня облачността ще бъде средна и висока. Слаби превалявания от дъжд са възможни на места в североизточните райони. Там все още ще духа слаб вятър от северозапад. Дневните температури ще са от 18 до 22 градуса.

В неделя ще се затопли още малко. Вятърът ще бъде слаб, от югозапад. минималните температури ще са от 6 до 12, а дневните — от около 20 до 24, 25 градуса.

В понеделник минималните температури ще бъдат от 8 до 14 градуса. Облачността ще бъде висока и средна. Ще се появи слаб източен вятър, а в Източна България — до умерен от югоизток и дневните температури ще се повишат още малко, достигайки интервала от 21 до 26 градуса.

През по-голямата част от деня ще остане без валежи, но привечер над западните райони облачността ще се увеличава и ще започнат превалявания от дъжд.

В Европа през почивните дни в южните и източни части на континента ще бъде сравнително топло.

Студен въздух ще нахлува в северозападните части на континента: на Британските острови, Скандинавието, Бенелюкс, Франция и Германия ще бъде студено, ветровито и с валежи от дъжд.

У нас във вторник от запад на изток ще завали дъжд, като на места валежите ще бъдат по-значителни. Температурите в западните райони чувствително ще се понижат, докато на изток ще остане топло за сезона.