Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но в низините ще остане почти без валежи. Слаби краткотрайни превалявания с локален характер са възможни на места в планините и североизточните райони. Дневните температури ще бъдат от 28 до 32 градуса, за района на София - около 30.

Утре и в събота съществена промяна на времето няма да настъпи. Топло, на места в низините - горещо, с температури утре до 33, 34 градуса, а в събота - до около 32. Ще се появи северозападен вятър: утре предимно слаб, а в събота в Дунавската равнина - до умерен.

Отново почти сухо, освне на места в планините  и  на североизток.

В неделя по-значителна купесто-дъждовна облачност ще се развие  и по  Северното Черноморие и  там, както  в планините, ще превали  локално краткотраен дъжд. Вятърът от северозапад в Дунавската равнина ще бъде умерен, временно до силен.

В понеделник ще бъде слънчево, с купеста облачност, без валежи. Температурите ще останат без съществена промяна, от 27, 28 до 32, 33 градуса. Във вторник на места в планините ще превали и прегърми.

Според предварителните прогнози, през цялата следваща седмица времето ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност следобед, но вероятност за краткотрайни преваляваняи - само в някои  дни  около планините. Температурите ще останат в рамките на обичайните за юли, от 28 до 33 градуса в повечето дни.

Характерна особеност през цялата работна седмица ще бъде вятърът, особено в тракия и Дунавската равнина, Най-често ще бъде слаб и  умерен, но в някои  дни по поречието на Дунав ще има  и  силни пориви. Според предварителните сценарии, той ще спре едва към края на следващата седмица, в петък срещу събота.