Августовската жега продължава и в предстоящата седмица се очаква слабо понижение на температурите, което няма да продължи дълго.

Днес ще бъде слънчево и горещо, с температури след обяд от 35 до 39 градуса, на места са възможни и стойности до 40 градуса. Ще духа слаб, в югоизточните райони до умерен източен вятър.

За днес жълт код за опасно високи температури е обявен за цялата страна, с изключение на Смолянско и Черноморието. За Благоевградска област кодът е оранжев.

Утре съществена промяна на времето няма да настъпи - слънчево и горещо, с температури от 34 до 38 градуса. Ще продължи да духа и слаб, до умерен източен вятър. Отново жълт код е обявен за цялата страна, без Черноморието, а червен - за Благоевградско.

В сряда преди и около обяд ще остане слънчево. Температурите ще бъдат от 33 до 38 градуса. По-късно след обяд и привечер от северозапад облачността ще се увеличи и с умерен северозападен вятър ще прониква малко по-хладен въздух.

През нощта срещу четвъртък на места в западната половина на страната ще превали и прегърми. В четвъртък кратки превалявания с гръмотевици ще има над планините на Югозападна България. Ще духа слаб северозападен, в източните райони - северен и североизточен вятър.

Температурите в Северна България ще са от 28 до 33 градуса, а на юг - все още до около 34, 35 градуса.

В петък ще се развива купеста облачност и в южните райони ще има превалявания с гръмотевици. Дневните температури ще са от 27 до 32 градуса.

В събота и неделя ще бъде слънчево, без валежи и с температури през първия ден от 27 до 32, а в неделя до 34 градуса.

Според предварителните прогнози в началото на следващата седмица отново ще се установи горещо време и в низините температурите ще достигнат 35, 36 градуса.