Студено и ветровито е навсякъде, а много сняг има в планините и високите места. Арктичната въздушна маса се настани над Балканите и студеното и мразовито време ще се задържи до средата на следващата седмица.

В София снегът е от 3 до 6 сантиметра, до 10-15 сантиметра е снежната покривка в Предбалкана. В по-голямата част от Дунавската равнина и Тракия снежна покривка няма,

В момента слаб сняг вали в района на София и на места в Южна България. В следващите часове сняг ще превалява в Югозападна България и крайните южни райони.

Температурите тази сутрин са от минус 4 в София до нула градуса в Бургаско. 

Максималните стойности след обяд ще бъдат от минус 4 до плюс 2 градуса. Ще духа слаб северозападен, а по Черноморието - до умерен северен вятър.

Утре минималните стойности ще са от минус 8 до минус 2 градуса. Без съществена промяна ще останат и дневните температури, от минус 4 до плюс 1, 2 градуса. Облачността ще бъде значителна, а след временно разкъсване над централните и северозападни райони, привечер срещу неделя отново ще се увеличава. Сняг ще превалява в крайните южни райони, а по-съществени валежи са възможни в Бургаско и Странджа.

В неделя ще бъде облачно. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните от минус 3 до плюс 3 градуса. От северозапад отново ще започнат превалявания от сняг, които ще обхванат страната през деня, но ще спират, освен в североизточните райони и Стара планина.

В понеделник ще бъде студено и ветровито, в минимални температури от минус 8 до минус 2 и дневни от минус 5 до около нула градуса.

Във вторник сутрин ще бъде най-студено, с минимални температури от минус 12 до минус 4. През деня стойностите ще са от минус 4 до нула градуса. Облачността временно ще намалява, на места до незначителна.

В сряда сутрин ще бъде все още студено, с минимални температури от минус 11 до минус 4, на местата със снежна покривка в североизточните райони и до минус 14.

През деня слабо ще омекне и дневните стойности в по-голямата част от страната ще бъдат от минус 2 до плюс 2 градуса.

В четвъртък постепенното повишение на температурите ще продължи. 

Според предварителните прогнози, през втората половина на следващата седмица времето у нас ще бъде динамично, но по-топло от обичайното за януари, а преваляванията ще бъдат по-често от дъжд. Подробности за процесите през този период очаквайте в следващите дни.