Днес ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност. В източните райони ще духа слаб югозападен вятър. Дневните температури ще достигнат 7 до 14 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно, а повече облаци ще има над крайните южни райони и там на места щре превали слаб дъжд.

Минималните температури утре ще бъдат от около минус 1 до плюс 4 градуса. 

В Североизточна България ще духа слаб вятър от юг, в Черноморска Добруджа — до умерен. В останалите части на страната ще бъде почти тихо и там на много места ще има слани.

През деня облачността ще се увеличи и в южните, а по-късно — в източните райони ще завали дъжд. В Дунавската равнина ще се появи и усили вятър от северозапад.

Дневните температури ще са от 11 до 16 градуса.  

В югозападните части на континента е топло и слънчево, но в центъра му нахлува студен въздух и там на места ще превали дори мокър сняг. Топло, с температури около и над 20 е на югоизток, в Гърция и Истанбул.

В сряда облачността ще бъде значителна. От запад на изток отново ще превали дъжд, в планините и местата над 800-1000 метра - сняг. Минималните температури ще бъдат от около 1 градус по високите полета до 6-7 на изток, а дневните от 10 в северозападните райони до 17 в Югоизточна България. По високите западни полета ще бъде по-хладно с няколко градуса.

В Дунавската равнина ще духа умерен и силен северозападен вятър.

В четвъртък ще остане ветровито и студено за април, със слаби превалявания и температури от 5 до 10 градуса. Сутрин на много места има опасност от мраз (отрицателни температури) и слани. 

Студено ще остане в петък сутрин, с температури около нулата, а през деня слабо ще се затопли и ще бъде от 8 до 13 градуса.

В събота и неделя повишението на температурите ще продължи, но сутрин все още ще има места със слани. Минималните температури ще са от около нула до 5 градуса, а дневните от 12 до 17, малко по-високи в неделя.

Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността. Сутрин в ниските места ще има краткотрайни мъгли.