Предстоят няколко дни слънчево и сравнително топло за сезона време.

Днес облачността ще бъде променлива, по-значителна над източната половина на страната, докато на запад ще намалява до слънчево време. Ще бъде почти тихо.

Дневните температури ще са от 12 до 17 градуса, на места в крайните южни райони - малко по- високи.

През нощта облачността ще намалява до ясно време. Ще бъде и почти тихо, а преди изгрев над източните райони и в планините ще се появи слаб южен вятър.

Минималните температури утре сутрин ще са от около 2 градуса до 8-10 в източните райони.  На отделни места в ниското и около водните басейни не са изключени утринни мъгли и ниски облаци.

През деня ще бъде слънчево, с поява на средна и висока облачност над западната половина на страната.

На изток ще духа слаб, на места до умерен вятър от юг.

Дневните температури ще бъдат от 14 до около 19 градуса.

В цяла Европа температурите ще са малко над обичайните за втората половина на октомври, а над западните и югозападни части ще бъдат и доста над тях, отново близки до 30 градуса.

Стойностите в Лисабон и Мадрид остават летни, а в Лондон дори нормалният за там дъжд ще бъде придружен от гръмотевици.

Хладно е само в Москва, където през деня термометрите ще показват около 4 градуса.

У нас в четвъртък и петък ще остане топло и предимно слънчево, с минимални температури без съществена промяна и дневни стойности около, а на места и над 20 градуса.

В събота облачността ще се увеличи и по-късно след обяд от северозапад ще завали дъжд, който до вечерта ще достигне и източните райони.  

Този валежен процес ще бъде по-краткотраен и няма да бъде с продължителността и интензитета на изминалия през миналата седмица.

В неделя ще бъде хладно, с температури от 8 до 13 градуса. Превалявания са възможни над крайните южни райони.

Хладно и предимно облачно, но почти без валежи  в по-голямата част от страната,  ще остане времето през първите дни на следващата седмица.