The Sun съобщава, че опозиционната Лейбъристка партия е "подложена на все по-голям натиск" да прекъсне връзките си с амбициозния депутат Алистър Стратърн, за когото вестникът разкрива, че е "екоманиак".

Това се отнася до протеста, в който той участва заедно с Грийнпийс - облечен като зомби - срещу неотдавнашния правителствен Закон за обществения ред, който ограничава правото на протест.

Стратърн е избран да се бори за мястото в Мид-Бедфордшир, когато то бъде освободено от депутата от торите Надин Дорис, но председателят на Консервативната партия Грег Хандс е изпратил писмо до лидера на лейбъристите Кийр Стармър, в което изисква от партията му "официално да потвърди, че на хора, свързани с деструктивни групи на екозелоти, няма да бъде позволено да се кандидатират на изборите като лейбъристи", според вестника.

Вестник "Файненшъл таймс" публикува съответна статия, озаглавена: "Атаките на торите срещу лейбъристите показват, че предизборната кампания е започнала". В нея се съобщава, че "съюзниците на Стармър казват, че скоро той ще даде ясно да се разбере, че няма да подкрепи създаването на подобни схеми на Улес в други градове".

Това е следствие от реакциите на лейбъристите във връзка със загубата на частичните избори в Уксбридж от консерваторите, за която се предполага, че е резултат от подкрепата на лейбъристите за Улез. 

Адам Бел, бивш ръководител на отдел "Енергетика" в Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия на Обединеното кралство, е заявил пред медии, че правителството ще трябва да бъде смело пред лицето на местната опозиция срещу плановете си за електрификация, които включват стотици километри нови стълбове.

Друг материал на City AM цитира Орай Наджари, основател и бивш главен изпълнителен директор на BritishVolt, който казва, че на правителството на Обединеното кралство му липсва "иновативно мислене" и "обединена индустриална стратегия" в подкрепа на британската индустрия за електрически превозни средства. На фона на всичко това BusinessGreen съобщава за ново проучване на Energy and Climate Intelligence Unit (ECIU), според което 70% от обществеността подкрепя правителствената цел за нулево нетно потребление, а само 18% са против.

 Накрая, с впечатляваща първа страница, на която е изобразена горящата планета зад думите "кой ще спре горенето на планетата", Evening Standard публикува ексклузивно интервю с Джим Скеа, новия председател на Междуправителствената експертна група по изменение на климата към ООН (IPCC).

В него той заявява, че политическите лидери имат особена отговорност да водят борбата срещу изменението на климата.