Днес облачността над страната ще бъде променлива, по-често значителна.

Ще нахлува по-студен въздух и ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад.

Температурите ще бъдат от 7 до 13 градуса.

Утре сутрин температурите ще бъдат от около минус 5-6  до плюс 2-3 градуса. През нощта на места ще превали сняг, предимно слаб. Малко по-съществени превалявания  са възможни в централните и източни  части на Северна България  и  там може да се образува тънка снежна покривка

През деня ореди обед все още е възможно да превалява слабо или съвсем слабо, основно в централната част и източните райони.

Дневните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 2 градуса.

Вятърът ще бъде от север-североизток, но след обяд ще отслабва  и привечер ще стихне.

През нощта срещу сряда облачността ще бъде незначителна. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще бъдат от минус 9 до минус 4, в ниските части и високите полета не са изключени и малко по-ниски стойности. Денят ще започне с ясно време, а на места  са възможни сутрешни мъгли.

През деня облачността от северозапад  ще се увеличава, но ще бъде без валежи.

Максималните температури ще са от 1 до 5-6 градуса.

В източната половина на страната ще духа слаб вятър от запад-югозапад.

През нощта срещу четвъртък и през самия ден в Дунавската равнина ще духа западен вятър, слаб и умерен. Минималните температури ще са от минус 5 , минус 6 до нула градуса, а дневните - от 1 до 7 градуса.

Облачността ще бъде променлива, на места сутринта не е изключено да превали съвсем слаб сняг.

В петък облачността ще бъде значителна, на места в източните райони ще превали съвсем слаб сняг. Минималните температури ще са почти без промяна, от около минус 5-6 до минус 1, нула градуса, а дневните ще са от нула до 4 градуса.