Днес ще има променлива облачност, в низините мъгла и ниски слоести облаци, а в планините ще бъде и  до слънчево.
В равнините ще бъде студено, с отрицателни дневни температури, в интервала от минус 5,6 до 1 градус над нулата в крайните югозападни райони.
Утре минималните температрури ще се повишат спрямо днешните и ще са от минус 11, минус 12 до минус 6 градуса.

През деня ще омекне още и дневните температури ще са от минус 1,2 по поречието на Дунав до около 4-5 в южните райони.

В планините и високите части на равнините ще бъде слънчево, а повече облаци ще има в крайните източни райони и в Дунавската равнина, както и  на места в Тракия, където ще има ниска слоеста облачност или мъгли.

В неделя съществена промяна на времето не се очаква. Минималните ще са от около минус 10, на места в затворените котловини и най-ниските части на низините до около минус 12, до минус 5-6 градуса.
Дневните температури ще са от около минус 2 в западната част на Дунавската равнина и високите полета на Западна България до 4-5 в южните райони.

Много подходящо време за туризъм ще има през почивните дни в планините
. Температурите на 1200  метра надморска височина ще достигат околонулеви стойности, от минус 1, до нула плюс един градуса. Облачността ще бъде променлива, по-често незначителна, вятърът - слаб, от изток.

Без съществена динамика ще остане времето от понеделник до сряда. Минималните температури ще се повишат слабо и ще бъдат от минус 8, минус 9 до минус 4 градуса в повечето райони.

Дневните ще останат почти без промяна, от минус 3 до плюс 4-5 градуса, като малко по-студено ще бъде в понеделник, когато облачността ще бъде повече и  на места в източните и крайните северозападни райони е възможен съвсем слаб сняг.

По-видимо затопляне, макар и бавно, според сегашните сценарии  на моделите, ще настъпи през втората половина и последните дни на следващата седмица. 
Следете ежедневните ни прогнози и през следващите дни.