Днес през по-голямата част от деня времето ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но с малка вероятност за превалявания.

Привечер и преди полунощ над планинските райони и Източна България на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - умерен и временно силен вятър от изток. Дневните температури ще достигнат 29 до 33 градуса.

До сутринта краткотрайни валежи ще има на места в Северна и Североизточна България, а утре преди обяд - и над западната половина на страната.  Минималните температури утре ще бъдат от 14 до 19 градуса, по морето и на места в Тракия до около 20.

През деня ще остане ветровито, особено на изток, с умерен вятър от източна посока. Облачността ще бъде променлива, а кратко прревалявания на места с гръмотевици ще има преди обед - в крайните западни райони, а по-късно след обяд и в началото на нощта - на места на изток. Максималните температури ще бъдат от 27 градуса по високите котловини на запад до около 33 на изток.

В сряда минималните температури ще са от 14 до 19, по морето отново до малко над 20 градуса, а дневните - от 29 до 34. Рано сутрин и преди обед ще превали на места на изток и север, а след обяд - на изолирани места и на запад.

В четвъртък ще бъде слънчево и горещо, с температури сутрин от 16 до 21, а след обяд - от 30 до около 35 градуса. В Източна България остава ветровито, с умерен вятър от изток-югоизток.

Петъчният ден ще започне с доста високи температури - от 17 до около 22-23 градуса. През деня ще остане горещо, с температури от 31 до 35, 36 градуса. Ще продължи да духа и до умерен източен вятър.

Вятърът, който ще духа през повечето дни на предстоящата седмица, ще бъде причина за високи вълни на морето: плажуващите да бъдат много внимателни и да не поемат излишни рискове! Легендите за жертвите, които морето прибира през август, имат съвсем реална физическа причина и това е точно този тип вятър и вълни: ако сте внимателни, ще се предпазите.

Горещо, предимно слънчево и без съществени валежи, ще остане времето и през двата почивни дни. Теоретична възможност за по-нестабилно време, прогнозните модели рисуват едва за края на неделния ден, но за по-конкретни прогнози следете в следващите дни.