Днес облачността ще бъде по-често значителна. Краткотрайни валежи и гръмотевици ще има над голяма част от страната, но по-интрензивни ще бъдат те около Рило-Родопската област и Централна Западна България.

Ще духа слаб вятър от запад. Почти без валежи ще бъде по Черноморието, там ще има и повече слънчеви часове.

Утре промяна на времето няма да настъпи. Ще бъде неустойчиво. Сутрин температурите ще са от 14 до около 20 градуса, а след обяд - от 27 на запад до около 33 на места в източните райони. 

Значителни валежи ще паднат на места в западните райони, но и на изток, най-общо приблизително около линията Русе-Хасково.

Отново почти без валежи ще остане по Черноморието.

В сряда температурите в низините слабо ще се повишат и ще бъдат от около 29 до 33 градуса, по-ниски ще останат по високите полета - до около 24-25.

Неустойчиво, с краткотрайни превалявания ще бъде около Рило-Родопската област, но краткотрайни валежи по-късно след обяд ще има, макар само  на отделни места и в други райони на запад.

В четвъртък и петък атмосферата постепенно ще се стабилизира и преваляванията ще бъдат на все по-малко места, а слънчевите часове, особено преди обяд - повече, като в низините облачността временно ще намалява до незначителна. Температурите ще са без съществена промяна, от около 26, 27 до 32-33 градуса.

В събота и неделя до обяд ще бъде слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста облачност, но в по-голямата част от страната ще бъде без валежи. Такива са възможни главно в планините и на отделни места в Добруджа и по Северното Черноморие.

Температурите ще останат най-общо в интервала от около 28 до 33 градуса.