Седмицата започва с малко по-хладно време сутрин, но слънчево през деня. Такова ще остане времето и утре, но към сряда-четвъртък вече ще има места с краткотрайни валежи и гръмотевици. С това ще започне период с характерното за месеца неустойчиво време.

  През тази нощ ще бъде ясно. В източните и северни райони ще духа слаб вятър от изток и югоизток. 

Минималните температури утре ще са от 4 до 9 градуса — все още малко под обичайните за това време на годината. 

През деня ще бъде слънчево. Развитие на купеста облачност ще има в западните райони, но вероятността за краткотрайни валежи е малка. Ще духа слаб до умерен източен вятър. 

Дневните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса. 

На европейския континент е по-топло от края на изминалата седмица, а в по-голямата му част, с изключение на западните части, ще бъде и слънчево. 

 Най-топло ще бъде в централните части, където температурите в много места ще достигнат 30 градуса. 

В сряда вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили до умерен.

Облачността, особено в западните райони ще се увеличава и по-късно след обяд в Западна и най-вече в Северозападна България на много места ще превали и прегърми. Възможни са гръмотевични бури и локални градушки.

Минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните от 21 до 26.

В четвъртък облачността ще бъде по-често значителна, но ще има и временни разкъсвания и намаления. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11-12 градуса, а дневните слабо ще се понижат и ще са от 19 до 24 градуса.

Вятърът ще бъде слаб, от южната четвърт. След обяд на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Такова ще остане времето до края на седмицата: неустойчиво, с краткотрайни валеж и и гръмотевици в различни райони на страната. В някои дни не са изключени и локални градушки.

Минималните температури ще са около и над десет градуса, а дневните най-често от около 20 до 25 градуса. В местата и дните с по-интензивни валежи тези стойности ще бъдат по-ниски.