В следващите няколко дни времето у нас ще запази спокойния си есенен характер и дори предстои плавно повишение на дневните температури.

 Днес ще бъде слънчево, с поява на високи облаци. Максималните температури ще бъдат от 11 до 16 градуса в повечето места.

Ще духа слаб вятър от североизток.

През нощта ще бъде ясно, с повече облаци в района на Странджа и Южното Черноморие. По поречието на Дунав ще духа слаб източен вятър.

Минималните температури утре ще бъдат от около 1 до 5 градуса, но ще има отделни места в низините и котловините със стойности малко под нулата. Отново на места ще се образуват мъгли, които до обяд ще се разсеят.

През деня ще бъде слънчево, а температурите слабо ще се повишат спрямо днешните и ще бъдат от 13 до 18 градуса в по-голямата част от страната. 

Ще продължи да духа слаб вятър от изток-североизток.

Утре приключва хубавото време, на което се радваха до днес по западните части на континента. Там ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Слънце, с утринни мъгли ще има в централните части, а на Балканите ще започне повишение на дневните температури.

В събота и неделя времето ще остане без съществена промяна в температурно отношение.

Ще бъде слънчево, с утринни мъгли на места. Повече облаци ще има в събота над Южна България, а в неделя - над източните райони. На съответните места дневните температури ще остават малко по-ниски. 

В понеделник облачността от запад ще се увеличи и през нощта срещу вторник и във вторник от запад на изток над страната ще превали дъжд.

Температурите в западните райони във вторник ще бъдат до 8-10 градуса, а на изток - до 14-15.

В сряда облачността ще намалее до незначителна, а температурите ще се повишат до стойности от 12 до 17 градуса.