Днес ще бъде предимно облачно, но почти без влаежи. Температурите ще са в много широк интервал: от около нула градуса в крайния Северозапад до 12-13 градуса в Югоизточна България.

Довечера и през нощта ще остане облачно, а след полунощ от запад ще започнат превалявания от дъжд. Минималните температури ще бъдат от около минус един, нула във Видинско до десетина градус ана югоизток.

В северозападните райони има вероятност на места в сутрешните часове да се образува поледица, бъдете внимателни, ако ще пътувате в тези райони!

Утре в по-голямата част от страната ще се затопли още и температурите в някои райони ще бъдат с до около 15 градуса над обичайните за най-студения период на годината, януари месец. Максималните стойности ще бъдат от около 1-2 на северозапад до 15 градуса на места в североизточните райони и северно от планините. В Източна България ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад.

Ще остане облачно, с превалявания от дъжд на места в западните и южни  райони. По-значителни валежи са възможни в Родопите  и Пирин.

През нощта срещу сряда минималните температури ще са от 1 до 7 градуса. Дъжд ще превалява в западната половина на страната, а сняг -  в местата с надморска височина над 400-600 метра по високите полета и във Видинско и  Монтанско. В Софийско също е възможно временно преминаване на валежа в смесена фаза, но нова снежна покривка няма да се образува, освен в планините.

В сряда ще остане топло за сезона, с температури от 2 до 14 градуса. Ще продължи да превалява, предимно слабо, на повече места на запад и юг. Валежите няма да бъдат съществени.

По време на валежите през нощта срещу сряда  и  в сряда, на места в южните и западни райони не е изключено и  да прегърми.

Топло за сезона ще остане и в четвъртък - с положителни  минимални температури  в повечето места и дневни стойности от 3-4 до 13 градуса. Слаби превалявания ще има все още на места на юг.

Без промяна ще остане времето и  в петък, а в събота, втори февруари, както и  в неделя, отново ще се усили вятърът от юг и температурите на места ще достигнат 16-17 градуса.

ИЗБРАНО