Трафикът беше блокиран в популярен туристически район, намиращ се в непосредствена близост до Токио . Причината за тази мярка е опасността от изригване на вулкана Хаконе.

Вчера вечерта експертите отбелязаха засилване на дейността на вулкан, разположен само на 80 километра западно от Токио. Националната метеорологична администрация на Япония (JMA) определи второ ниво на опасност от пет възможни (по-високата степен е само първа).

През нощта в района на вулкана Хаконе бяха регистрирани около 45 вулканични земетресения. Във връзка с тези събития бяха предприети редица мерки. На разстояние един километър от долината Овакудани трафикът по планинските пътища беше блокиран, а въжената линия, която свързваше долината с езерото Аси, беше спряна.

>>>Виж галерия от снимки на вулкана и околността му>>>

Вулканът Хаконе на височина достига 1550 метра.

Последната му слаба активност е отбелязана през 2015 г., а от 12-ти век не е имало силно изригване.

Мястото, където се намира вулканът, е много живописно. Около него е построен курорт, който носи името на вулкана (виж галерията).

На територията му има много горещи извори, построени са много музеи и туристически зони. От езерото Аси, се открива спираща дъха гледка към свещената планина Fuji. Местността е популярен туристически маршрут.

>>>Следете ни и в нашата Фейсбук-страница>>>>