Остават ни още няколко дни хубаво време, преди есента отново настоятелно да напомни за себе си.

Днес остава слънчево и топло за втората половина на октомври, с температури от 18 до 23 градуса.

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб вятър от юг, освен в ниските места на западната половина на Дунавската равнина и Тракия, където ще бъде тихо. Там и минималните температури ще паднат до около и малко над нула градуса.

В останалата по-голяма част от страната, минималните температури ще бъдат от 3 до 9 градуса. В ниските места и котловините е възможно да се образуват утринни мъгли.

През деня ще бъде слънчево, със слаб вятър от юг-югозапад в източните райони. Топло за втората половина на октомври, с максимални температури от 18 до 23 градуса.

Времето в Европа.

Утре приключва периодът с летни температури в Мадрид и Лисабон. Те ще се понижат и ще бъдат колкото тези на Балканите — около 20 градуса.

В централните и западни части ще имат градуси, близки до обичайните за това време на годината. Облачността ще бъде значителна, на места и ще превали.

Чувствително ще се затопли на изток, където от днешните 3-4 градуса утре в Москва температурите ще доближат 15, но ще бъде облачно и ще превалява слаб дъжд.

У нас  в петък от северозапад облачността, отначало предимно средна и висока, ще се увеличи. Температурите ще останат почти без промяна.

В събота минималните температури ще бъдат от 5 до 10 градуса, а дневните от 16 до 23.

От северозапад ще започнат превалявания от дъжд, които през нощта срещу неделя ще обхванат по-голямата част от страната.

В неделния ден ще бъде предимно облачно. Ще захладнее и температурите след обяд ще са  от 5 до 11 градуса. На места все още ще превалява дъжд, в планините над 1200-1300 метра - сняг.